W.S.Z.K. Malac Banda

Sinds 1964
Wie wij zijn
 

Al ruim 50 jaar verzorgt de W.S.Z.K. Malac Banda regelmatig optredens door het hele land.

Wij zijn een groep enthousiaste muzikanten die voornamelijk gipsy nummers speelt. De muziek vindt haar oorsprong in Roemenië en Hongarije, maar ook zitten er Joodse, Russische en Franse nummers in ons repertoire.

We spelen graag op feesten en partijen, van festivals en tuinfeesten tot recepties en bruiloften. Met onze nummers zijn wij ideaal om op dit soort gelegenheden de achtergrondmuziek te verzorgen en een aangename sfeer te creëren.

De muziek is zeer geschikt om ook uw gelegenheid op te luisteren met een uitgebreid assortiment aan nummers, van melancholische en rustige klanken tot een zeer opzwepende csardas of gipsyjazz melodie.

Orkest

De bezetting van het orkest wordt zeer regelmatig vernieuwd. Wij bestaan namelijk uitsluitend uit studenten. Dit houdt in dat als een iemand van plan is af te studeren, hij of zij een opvolger moet hebben gevonden voor het betreffende instrument en deze ook heeft opgeleid alvorens hij of zij vertrekt. Dit maakt dat Malac Banda gehandhaafd blijft en dat we optredens kunnen blijven verzorgen, inmiddels dus al ruim 50 jaar! En dat voortdurend met een jonge groep studenten.

De instrumenten die typerend zijn voor de zigeunermuziek zijn de viool, klarinet, het cymbaal, de contrabas, gitaar en piano. Viool en klarinet nemen voornamelijk de melodielijn op zich, maar ook het cymbaal kan solo’s in nummers verzorgen. De contrabas, gitaar, piano en ook het cymbaal maken deel uit van de ritmesectie.

1/6
Muziek
LIVE VIDEO
Galerij
CONTACT

Manager Malac Banda:

Max Steenbrink

Email: Manager@malacbanda.nl

Telefoon: 0683077051

© 2023 by PURPLE WAVE. Proudly created with Wix.com